Fra Wiki Grepolis NO
Hopp til: navigasjon, søk


Colonize.png

Kolonisering er en av metodene en kan få seg en ny by på Grepolis. Det er en fredfull måte og involverer ikke angrep eller forsvar av en by før du kan ta den. Kolonisering blir sett på som grunnlegging, rett og slett pga at du bygger en ny by helt fra start. I motsetning til andre aspekter av spillet, er ikke kolonisering av avhengig av hvilke innstillinger en verden har. Det blir gjort på samme måte uansett hastighet på verden, eller om det er opprør eller erobring.

  • Merk deg at som med andre måter å skaffe seg en ny by på, så kan et koloniskip kun brukes èn gang. Så snart du har grunnlagt en ny by, vil koloniskipet forsvinne.


Forutsetninger

Før du kan kolonisere er det tre standardkrav som er nødt til å være møtt først. De er; bygninger, enheter og kultur.


Bygninger

Bygning Minimumsnivå Formål
Academy Akademi Nivå 13 Påkrevd for å forske på koloniskip
Harbour Havn Nivå 10 Påkrevd for å kunne bygge et koloniskip

Enheter

For å grunnlegge en ny by trenger du koloniskip (også bare kalt KS). Denne enheten kan du finne i havnen, og blir tilgjengelig så snart den har blitt forsket på.

Enhet Navn Pris
Colony Ship Koloniskip 10,000 Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Silver.png 170 Pop.png

Kultur

Det siste kravet er at du er nødt til å ha nok kulturpoeng før du kan skaffe deg en ny by. Helt i starten vil du ha en ledig byplass som du kan bruke for å skaffe deg din andre by - denne byen krever ikke kulturpoeng, men andre byer etter dette vil gjøre det.

Ankerplasser

Etter hvert som din by vokser og du begynner å sjekke kartet, vil du merke at det er tomme plasser på noen av de større og mindre øyene rundt omkring. Disse ankerplassene er plasser hvor det er mulig å grunnlegge nye byer. Det finnes to typer ankerplasser! Den første kan du finne på mindre øyer, og den andre finner du på de øyene som er litt større. Det alle spillere burde være klar over, er at når du velger en plass å kolonisere en ny by og den blir ordnet så er det ikke mulig å rasere den byen og starte på nytt en annen plass.

Ankerplasser på småøyer

Small Anchor.png

Du vil mest sannsynlig komme over de litt mindre øyene i ditt nabolag når du først starter på spillet. Disse øyene er ubebodd og finnes over hele kartet! Flere av disse kan du finne i nærheten av de større øyene. Det å kolonisere på disse øyene kan være vanskeligere da det ikke finnes farmelandsbyer på disse som du kan hente ressurser fra. På grunn av dette vil dine nye landsbyer på disse øyene være avhengig av egne ressurser og det du måtte sende til dine byer der. .

Ankerplasser på større øyer

Anchor Point Frame.png

Disse ankerplassene vil dukke opp etter hvert som spillere sletter kontoene dine, eller før en øy har blitt fyllt opp. Normalt sett er det pga at en spiller sletter byen sin (da blir det en spøkelsesby). Disse ankerplassene er hva de fleste foretrekker da du har tilgang til farmelandsbyer som gir deg ressurser, sånn at du heller kan fokusere på rekruttere flere tropper i stedet for å ha et veldig høyt nivå på ressursene dine. Du kan selvfølgelig fortsatt handle mellom dine egne byer om du ønsker det.

Hvordan kolonisere: Steg for steg

City Founding.png
CS Movement.png

Endelig, du har nå en havn på nivå 10, du har forsket frem koloniskip og du har et helt nytt koloniskip klart som bare venter på noe å gjøre. Det er på tide å begynne grunnleggingen av din nye by!

  • Det første du burde gjøre er å finne ut hvor du ønsker å grunnlegge en ny by. Helst i nærheten av den byen du skal sende koloniskipet ut fra, på den måten slipper det å ta flere timer før det kommer frem.. eller så kan du velge en plass i nærheten av andre spillere i alliansen din f.eks.
    • Merk: Koloniskip har en lengde på 48 timer.
  • Begynn ved å klikke på plasseringen du ønsker å grunnlegge din nye by. Når du gjør dette, vil du få opp skjermen til høyre.
  • Når du har valgt ut dine enheter, klikker du bare på grunnlegg by. Din flåte vil deretter sette seil mot plasseringen du har valgt til din nye by. Det vil ikke være mulig å avbryte dette når det først er sendt avgårde.
  • Etter at koloniskpiet kommer frem, vil det ta 24 timer før byen er etablert. I mellomtiden kan hverken du eller andre spillere se antydning på at en by blir satt opp der før den faktisk er helt ferdig.
    • Merk: Tiden på 24 timer blir ikke påvirket av hastigheten på verden.
  • Så snart konstruksjonsperioden er over, vil du få en beskjed om at du har grunnlagt en ny by både med en varsling og rapport (du mister også koloniskipet). Gratulerer, du har nå en ny by!


Din nye by

En by som har blitt grunnlagt via kolonisering, vil starte med 997 poeng og vil ha:

De eneste troppene som vil være i byen, vil være de som kom sammen med koloniskipet. De vil bli sett på som støttetropper, og kan derfor ikke brukes til annet enn de i den byen.

Kolonisering som strategi

Kolonisering blir ikke alltid sett på som en foretrekkende måte å skaffe seg nye byer på. Mange veteraner og erfarne spillere vil nok se ned på denne metoden. Noe av grunnen til dette, er pga at det gir langt mer når en tar en større by noe som sparer en spiller mye tid på å bygge opp en by. I løpet av den hele dagen det tar før den byen blir gjort klar, kan en spiller i teorien klare å ta så mange byer en faktisk har mulighet til å ta.

Likevel da kolonisering er en fredfull måte å skaffe seg flere byer på, så er en spiller garantert en ny by uten usikkerheten rundt. I tillegg blir kolonisering det alternativet som vil gå raskere da det kun krevet et akademi på nivå 13, mens det for erobring/opprør krever nivå 28 + tropper nok til ta og holde på byen.

Strategisk tenkt kan en kolonisert by komme med noen fordeler. Da byen ikke vil være markert på kartet før etter at koloniseringen er over, kan du plassere en by midt i fiendens område og sende et stort antall med biremer til forsvar. Alternativt kan du opprette byer som kun produserer ressurser på de mindre øyene sånn at du i de andre byene kan fokusere på troppeproduksjon.


Med medaljen Heroisk taktikker, er faktisk kolonisering et krav for å få den medaljen.