Kulturpoeng

Fra Wiki Grepolis NO
Til navigasjon

Kultur er kanskje en av de mest sentrale aspektene av Grepolis. Kultur er påkrevd dersom du ønsker å erobre flere landsbyer via kolonisering og erobring. Pga kostnadene for kultur, så er det det eneste som kan forhindre din utvidelse på Grepolis.

Kulturelle nivåer

Ettersom du mottar kulturpoeng vil du gå oppover i kulturelt nivå. Hvert kulturnivå tillater deg å erobre en landsby og du starter på kulturelt nivå 2. Så snart du kommer deg til nivå 4 kan du dermed eie 4 landsbyer totalt, så snart du når nivå 10 kan du eie 10 landsbyer osv. Her kan du se en tabell på de første kulturelle nivåene:

Kulturelt nivå Kulturpoeng som trengs Kulturpoeng du i tillegg trenger å tjene
1 0 0
2 0 0
3 3 3
4 9 6
5 18 9
6 30 12
7 45 15
8 63 18
9 84 21
10 108 24


For høyere nivå er totalt antall kulturpoeng som trengs for å nå neste nivå N, mulig å kalkulere i følge denne formelen:
CP = 3/2(N^2-3N+2)
Om du allerede er på nivå N-1, må du legge til 3(N-2) kulturpoeng for å nå nivå N.

Måter å få kulturpoeng

Det finnes flere måter å få tak i kulturpoeng på her på Grepolis; ved å holde en byfestival, Olympiske leker, seiersparade og Teaterstykke. Alle av disse eventene tar plass i Agoraen og absolutt alle gir 1 kulturpoeng hver gang dem blir brukt/holdt. For å få tilgang til alle disse må du klikke på Agora og deretter velge "kultur".


Seiersparade

Dette er vel den som blir mest brukt ut av absolutt alle mulighetene da den ikke koster noen ressurser eller gull. Denne metoden går ut på å bruke kamppoengene dine - både offensive og defensive for å holde en liten parade i landsbyen din. Hver av disse øker dine kulturpoeng med 1 for hver gang.

Du kan kun holde en Seiersparade for hver 300 kamppoeng du tjener. Disse poengene kan være både offensive, hvor du da angriper en spiller og utsletter tropper/båter, eller defensive hvor du forsvarer deg mot en spiller som angriper deg ved å utslette hans tropper. I tillegg kan du kun holde en Seiersparade i en landsby om gangen, men du kan holde flere av disse så lenge det er i forskjellige landsbyer. F.eks la oss si at du har 5 landsbyer og 1500 kamppoeng som du ikke allerede har brukt på Seiersparader. Da vil du være i stand til å holde 5 Seiersparader, 1 i hver landsby og da bruke 300 kamppoeng for hver parade. Når dem er over har du da 5 nye kulturpoeng!

Varigheten på en Seiersparade er avhengig av hastigheten på verden. På en hastighet 1 verden vil en Seiersparade vare i 8 timer. På en verden med hastighet 2 derimot vil varigheten være halvert til 4 timer, da hastigheten er dobbelt så raskt som en verden med hastighet 1.

Byfestival

Byfestival er veien å gå for spillere som synes det er lettere og samle opp nok ressurser i stedet for å få nok kamppoeng. Denne metoden vil på lik linje som de andre metodene gi deg 1 kulturpoeng for hver gang den blir holdt.

For å kunne ha en byfestival er du nødt til og ha akademi nivå 30. Dette er da det høyeste nivået du kan få på akademiet. I tillegg til dette vil hver eneste Byfestival som du holder koste deg 15000 tømmer, 18000 stein og 15000 sølvmynter.

Denne metoden tar 12 timer å fullføre på en verden med hastighet 2 og 24 timer på en verden med hastighet 1. Du kan kun ha en Byfestival om gangen i din landsby!

Olympiske leker

Organisering av Olympiske leker er den eneste metoden som faktisk koster gullmynter for å fungere. Denne metoden trenger hverken ressurser eller kamppoeng for å fungere, kun gull.

For hver Olympiske leker du organiserer må du betale 50 gullmynter og i tillegg ha akademiet i den valgte landsbyen på nivå 30 (på samme måte som da du skal presentere et Teaterstykke eller Byfestival). Du vil også motta 1 kulturpoeng for hver gang denne er brukt!

Hver Olympiske leker bruker 5 dager på å gjennomføres på en verden med hastighet 1, og 2,5 dager på en verden med hastighet 2.

Teaterstykke

Dette er den spesielle måten å få kulturpoeng på da dem kun vil være tilgjengelig dersom du velger å bygge et teater som en av dine to spesielle bygninger. Denne metoden krever derimot ingen gull eller kamppoeng!

Dersom du bestemmer deg for å bygge et teater som en av dine spesial bygninger så gratulerer, du har nå muligheten til å holde Teaterstykker for dine innbyggere for å øke ditt kulturelle nivå. For å holde et Teaterstykke er du nødt til og betale 10000 tømmer, 12000 stein og 10000 sølvmynter hver gang.

Du vil kun ha muligheten til å holde et Teaterstykke pr verden om gangen. Hvert teaterstykke bruker 5 dager på å gjennomføres på en verden med hastighet 1, og bare 2,5 dager på en verden med hastighet 2. Du vil motta 1 kulturpoeng for hvert teaterstykke!

Bruk av kulturpoeng

Kulturpoeng har to brukesområder: Tilbakestilling av brukte forskninger og å øke kulturelt nivå.

Tilbakestilling av forskning

tilbakestilling av forskninger er ikke en ofte brukt metode da det koster kulturpoeng (ikke nivå), så det er noe som burde bli gjort med forsiktighet.

Økning av kulturelt nivå

Ved å øke ditt kulturelle nivå kan du få tak i flere landsbyer enten via kolonisering eller erobring.