2.0

Fra Wiki Grepolis NO
Til navigasjon

(Vennligst også se 2.0 Portalen)


Grepo2 changelog.png


Grepolis 2.0 er en etterlengtet oppdatering som dramatisk vil øke spillopplevelsen. Den store versjons-oppdateringen inneholder mange nye funksjoner.

Nytt Grensesnitt

Grepolis 2.0-verdener vil romme et nytt grensesnitt for å øke din spill-opplevelse. Dette nye grensesnittet vil romme mange funksjoner for å gjøre det lettere å spille Grepolis enn noen gang før.

En av endringene er at kartet dekker hele skjermen, noe som gir spillerne bedre oversikt over deres omgivelser. I tillegg til dette har nye øyer med sensasjonell grafikk blitt lagt til. Byen du opererer i indikeres med en hvit ring rundt seg.

Village.png

Alle funksjoner er merket med deres tilsvarende tall på dette kartet.

Bynavn (Nummer 1)

Hvis du dobbelt-klikker på bynavnet vil du ha muligheten til å endre den byens navn som tidligere. Derimot, hvis du enkelt-klikker på banneret som inneholder navnet blir en liste av den spillerens byer dukke opp. Hvis du klikker på byens navn vil du bli fraktet til den byens posisjon på kartet, noe som gjør det lettere å håndtere flere enn én by lettere enn tidligere.

Hurtiglinje (Nummer 2)

Hurtiglinjen inneholder mange hjelpsomme funksjoner for behandling av tropper og byer. Fra venstre: Ikonet med et forstørrelsesglass og et hus vil bringe frem din byoversikt. De to pilene skifter mellom spillerens byer. Hvis du har aktivert premium-fordelen administrator vil du være i stand til å bruke notisblokka og "oversikter"-funksjonen. Notisblokk-ikonet bruker en penn og en journal. Oversikter-fanen er formet som et øye omgitt med en triangel. Oversikter-funksjonen gir deg hjelpsomme regneark, så vel som militære og økonomiske oversikter. De følgende ikonene er for rekruttering av tropper, tropp-aktiviteter og handelsaktiviteter, som er vist i en separat boks-seksjon. Antall aktiviteter er vist ved siden av ikonene.

Ressurser (Nummer 3)

Du kan se dine nåværende by-ressurser oppe til høyre på skjermen: tømmer, stein og sølv. De C-formede barometrene representerer lager-kapasiteten. Befolkningen er også representert på samme måte, med bruk av C-formet barometer for å illustrere ledige innbyggere.

Nåværende Gud (Nummer 4)

Guden du tilber for øyeblikket vises helt øverst til høyre. Til høyre for guden ser du mengden velvilje du har tjent opp, og også her finner du et C-barometer som viser hvor mye mer velvilje du kan tjene (maksimalt 500).

Hvis du klikker på lyn-ikonet kan du se hvilke magier du kan utøve på den valgte byen.

Tropp-hastighet og Enhets-Visning (Nummer 5)

Dine tilgjengelige tropper i den aktive byen er vist under gude-bildet i en utvidbar meny. Hvis du klikker på troppene, og holder musepekeren over en by, vil du se hvor lang tid det vil ta for dine tropper å ankomme dette målet. Dette kan bli brukt til din fordel, inkludert tids-koordinerte angrep, og for å angripe effektivt.

Mini-kart (Nummer 6)

The minimap is located directly under the city name scroll. It is a compact version of the map. By double clicking on the map you are able to see a larger area of the map at one glance. To zoom in again double click on the area you would like to observe. Underneath the minimap the x and the y coordinates are displayed. To go to specific coordinates, enter them in the number fields and click on the button with the lobbing arrow “jump to coordinates”. The next button shows the meaning of the colour markings, which is assigned by the alliance. The last button transports you back to your current city.

Premium-funksjoner (Nummer 7)

Under mini-kartet vises en liste over premium-fordelene. Aktiverte premiums-funksjoner er vist med farger, mens inaktive funksjoner er vist i grått.

Meny-Navigasjon (Nummer 8)

Dette sidepanelet inkluderer nyttige lenker for å navigere rundt på Grepolis-siden. For eksempel til byoversikten, meldinger og rapporter, alliansen, allianse-forum og -chat, globalt forum og hjelpesider.

Vinduer (Nummer 9)

Versjon 2.0 rommer et nytt vindus-system hvor spilleren kan ha flere sider åpne samtidig i en eneste nettleser-fane. Disse vinduene kan bli minimert (lagt nederst til venstre på skjermen), flyttet på og stengt (ved å bruke vinduets "X"-knapp). Har du flere vinduer åpne kan du stenge dem med X-knappen nederst i venstre hjørne.

Spill-Rapporter (Nummer 10)

Nye spill-hendelser vises nederst til høyre på skjermen i små bokser. Du kan klikke på varslingene for å gå til deres akutelle rapport og kan lett bli slettet ved et lite klikk. Du får f.eks. varsler om nye meldinger, nye rapporter, innkommende angrep og støtte her.

Sirkel-meny for by (Nummer 11)

Hvis du klikker på en by på verdens-kartet vil flere valgmuligheter vises i en sirkel. Nå kan du for eksempel velge å angripe, spionere, utøve gudommelige krefter eller handle med andre byer med kun et enkelt klikk.

Bondelandsbyer (Nummer 12)

Som i versjon 1 er de fleste øyene bebodd med bondelandsbyer. Disse kan brukes til å kreve ressurser eller tropper, eller de kan handles med. Landsbyene som tilhører deg er merket med et grønt flagg med bilde av et strå, mens landsbyene som ikke tilhører deg er røde med en strek over strået.

Vennligst se det nye bonde-systemet.

Verdens vidundere (Nummer 13)

Etter noen få måneder vil Verdens Vidundere bli tilgjengelige. Spesialle sider vil bli synlige på alle øyer som er i stand til å bygge et underverk. Hvis du klikker på en konstruksjons-side vil det gi deg mer informasjon om strukturen.

Den fønikiske handelsmannen

200px-Phoenician.png

Den fønikiske handelsmannen er et nytt alternativ for handel av ulike ressurser. Hver tjuefjerde time legger den fønikiske handelsmannen til i en av dine havner (en havn er obligatorisk). Han vil tilby et variert utvalg, inkludert handel med forholdet 1:1,5 for en annen ressurs, så vel som tropper i bytte mot sølv. De ulike enhetene er tilfeldige, med sjansen for at mytologiske enheter er tilgjengelige er ikke spesielt stor.

Verdens Vidundere

Verdens vidundere bringer et samarbeids-aspekt til Grepolis, og kan bli bygget på øyer alliansen fullstendig kontrollerer (ingen andre/ukjente byer kan være på slik en øy). Så snart "Alderen av Verdens Vidundere"-kravene er oppfylt kan konstruksjonen begynne. Verdens vidundere kan bli bygget ved hjelp av ressurser og velvilje.

Alderen av Verdens Vidundere

Alderen av Verdens Vidundere begynner når de følgende kravene har blitt oppfylt.

  • Verdenen har eksistert i mer enn seks måneder
  • Summen av de 50 sterkeste alliansenes poeng er minst 250 millioner.
  • Etter seks måneder vil kravet om de 250 millioner poengene bli redusert med 13 millioner for hver måned.

Vinne-betingelser

Hvis en allianse kan bringe fire av sju verdens vidundere under deres kontroll, vil de vinne verdenen. En helte-verden blir låst opp og er åpen for de beste spillerne i verdenen. Helte-verdenene har innstillinger og funksjoner eksklusive for dem.

Ny Gud: Hades

600px-Hades20.png

Hades er den femte guden som blir tilgjengelig for spillerne, og han har med seg fire nye krefter og to unike mytologiske enheter.

Mytologiske Enheter

Hades' to mytologiske enheter er som følgende:

Erinny

Erinnyene er de fryktelige døtrene til Hades og Persefone. Disse skapningene er hevngudinner kjemper for å hevne de døde. Giftig blod renner fra øynene, og deres grusomme skrik driver fiendene til vannvidd. Ingen levende frykter noen andre mer enn Erinnyene som fiende.

Kerberos

Kerberos er hunden til Hades, et tre-hodet beist som skal fortære de som tør å snike seg forbi ham. De skarpe tennene settes dypt og smertefullt inn i enhver person som prøver å komme seg forbi Kerberos og de blir dratt vekk med enorme smerter. Dette er monstervokteren til underverdenen.

Gudommelige krefter

Fire magiske krefter er tilgjengelig for deg hvis du velger å tilbe Hades: Tilbake fra underverdenen: 10% av dine enheter som døde i kamp, lar Hades gå fri fra dødsriket og de kommer tilbake til byen din. Underverdenens skatter: Bakken under deg åpnerseg og 500 sølvmynter stiger frem. Usynlighetens hjelm: Med den usynlige hjelmen vil troppene komme 10% av reisen før fienden oppdager at han blir angrepet. Pest: En epedemi rammer byen. Ressurs-produksjonen i den valgte byen blir halvvert i 3 timer.

Det nye Bonde-systemet

I begynnelsen av spillet, vil du bli tildelt to bondelandsbyer for å kreve ressurser fra. Du trenger ikke lenger tropper for å kreve. Disse landsbyene vil bli merket med et grønt flag med et strå. Du kan erobre flere landsbyer for å få økte inntekter.

Erobring av bondelandsby

For å kreve ressurser må du først "erobre" disse landsbyene. For å få kontroll må du enkelt og greit drepe alle enhetene som forsvarer landsbyen. Videre må du ha nok tropper i byen din for å kunne erobre landsbyen. Et blått barometer indikerer om du har nok enheter i byen din, eller om du har for få. Ettersom antallet bondelandsbyer du eier øker vil du finne mer motstand i landsbyene som du må bekjempe. Så fort du dreper alle enhetene er landsbyen din og du kan kreve og plyndre ressurser, kreve tropper og handle.

Produksjon av ressurser

Hvis en bondelandsby er under spillerens kontroll vil den produsere ressurser som kan bli sendt til spillerens by. Etter at ressursene er krevd, må landsbyen få tid til å produsere nye ressurser før det kan kreves på nytt. Tiden det tar å produsere nye ressurser kommer an på mengden du krever.

Du får mer ressurser ved å kreve hvert femte minutt, men dette krever også at du sitter klar for å kreve hyppigere. Ved å kreve for en lengre periode, vil du ikke tjene like mye ressurser, men likevel få noe. Det kan f.eks. lønne seg å velge trehundre minutter (dvs. fem timer) før man f.eks. skal legge seg.

Plyndring av ressurser

Ressurser kan også bli plyndret uten samtykke fra bondelandsbyene. Derimot, dette vil føre til at bondelandsbyens lojalitet til deg minker. Hvis lojaliteten blir for lav kan de tilogmed gjøre opprør og sette opp et nytt forsvar byen som du må angripe før du kan kreve nye ressurser. Dessuten, blir lojaliteten under 80% kan du ikke handle med landsbyen lenger.

Kreve tropper

Du kan også kreve tropper fra din bondelandsby. Dette krever an landsbyen er i nivå 3. Hver også oppmerksom på at dette senker bondelandsbyens lojalitet betraktelig, og at det tar tid før du igjen kan gjøre nye krav.

Bondelandsbyenes nivå

Har du overskudd på ressurser kan det være en idé å gi dem til bondelandsbyene. Ved å gjøre dette kan bondelandsbyene gå opp i nivå, og du kan senere kreve flere ressurser tilbake. Ved å samarbeide med dine allierte vil dere tjene mye på dette.

Premium-funksjoner

2.0 inneholder en rekke nye premium-funksjoner for å øke spilloplevelsen din.

Angreps-planlegger

Angreps-planleggeren er et nytt verktøy som en del av Kaptein-premiumspakken. Med denne kan du lage og dele en rekke planer med venner og dine allierte. Denne angreps-planen kan ha flere mål, men angreps-tid kontrollert av deg.

600px-Attack Planner.png

Oversikts-endringer

En ny administrator-oversikt gir deg alt som skjer i din by med ett blikk. Tropper, forskning og mer kan sees i en enkel oversikt.

I tilleg til dette er rekrutterings- og troppe-oversikten nå separert, noe som gjør administratoren mer nyttig enn noen gang tidligere.

Andre fordeler

  • Ved hjelp av gull kan du beordre den Fønikiske Handelsmannen tilbake umiddelbart.
  • På samme måte som du kan halvvere byggetid, kan du nå halvvere forsknings-tid.
  • Noen guddommelige krefter, som Lykke, kan bli utvidet med en liten mengde gull. Dette kan kun bli gjort et begrenset antall ganger.

Innstillinger

I tillegg til alle de nye funksjonene ovenfor, er det et mangfold av nye innstillinger tilgjengelige i Grepolis 2.0.

Vindus-administrering

Spilleren kan kontrollere hvor mange vinduer som kan bli vist samtidig. Hvis du setter det maksimale vinduet til "1", vil det åpne vinduet lukke automatisk når du åpner et nytt vindu (på samme måte som i den gamle versjonen).

Lokal data-lagring (cache)

For å laste spillet raskere vil noe av spillets data lagres på din hard-disk. Hvis du vil deaktivere denne funksjonen eler slette den allerede lagrede dataen, kan du gjøre dette i innstillinger-menyen.

Bygging i byoversikten

2.0 tillater at spilleren å legge nye byggeordre i byggekøen fra byoversikten. Hvis du klikker på den lille hammeren ved siden av bygningen vil nivået bli oppgradert. Denne funksjonen kan bli midlertidig slått av/på ved hammeren nederst til venstre i byoversikten, eller deaktiveres i Innstillinger-menyen.

Andre forbedringer

Forsknings-endringer i Akademiet

Forskningen "Kreve Tropper" har blitt fjernet fra Akademiet. I 2.0 er denne funksjonen tilgjengelig for alle spillere uten å ha forsket det frem. Akademiet tilbyr nå "Spionasje" i stedet. En funksjon som øker din spions hastighet med 10%.

Bytte dobler mengden ressurser tatt fra en bondelandsby, men dobler også mengden tapt lojalitet og tid det tar å produsere nye ressurser. Fra versjon 2.02 kan man velge om man vil kreve dobbelt eller normalt.

Byoversikten

Grafikken i byoversikten har blitt fullstendig renvasket, noe som gjør at byoversikten ser renere og mer vennlig ut.

I den nye 2.0-versjonen kan alle bygningene også bli oppgradert i byoversikten. For å øke en bygnings nivå klikker du enkelt på hammer-symbolet. Byggekøen er også vist nederst i byoversikten, noe som gir spilleren mer kontroll over byggeprosessene.

Nye krav for bygging av kaserne

Bygnings-kravene for kasernen har er endret i 2.0-versjonen.
De gamle kravene var:

De nye kravene er:

Forbedret nybegynner-opplæring

Den nye begynner-opplæringen inneholder to deler som forklarer mekanikken av spillet mer detaljert enn før. Spilleren lærer om bygnings-prosessene og systemet rundt bondelandsbyene. Bondelandsby-opplæringen er derimot valgfri.

Opplæringsprogrammene kan startes på nytt fra Innstillinger-menyen eller fra en bondelandsby.

Windows Internett Eksplorer 6 er ikke støttet

Vennligst bemerk deg at Internett Eksplorer versjon 6.0 og eldre ikke er støttet lengre. Vi anbefaler på det sterkeste å oppgradere din nettleser til den aller nyeste versjonen, og sørge for at nettleseren alltid er oppdatert. Dette vil gi et bedre opplevelse for deg som bruker, og gjøre hverdagen lettere for utviklere av Internett-sider.