Erobringssystemer

Fra Wiki Grepolis NO
Sideversjon per 26. aug. 2017 kl. 12:16 av Drake50 (diskusjon | bidrag) (→‎Bygninger)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Til navigasjon

På Grepolis er det to forskjellige måter du kan skaffe deg nye byer på; ved å kolonisering eller erobring. Ut av disse vil erobring bli sett på som den mest effektive, men litt mer kompleks. Det finnes to måter å gjøre det på, erobring og opprør. Noen verdener bruker erobring, mens andre bruker opprør - hvilke av disse to som blir brukt, kommer helt an på hvilke innstillinger den verden har. Denne siden skal gi en rask oversikt over erobring av byer på et generelt grunnlag.

Forutsetninger og standardkrav

Farming av andre byer vil hjelpe din by med å vokse og utvikle seg, men for å virkelig kunne skaffe deg et ordentlig stort rike trenger du flere byer og da helst på forskjellige øyer rundt omkring. På denne siden skal vi fortelle deg hvordan du skal gå frem for å erobre andre byer.

Bygninger

Bygning Minimum nivå Hensikt
Academy Akademi Nivå 13 Påkrevd for å forske på Koloniskip (Akademi, nivå 22) og Erobring (Akademi, nivå 28)
Harbour Havnen Nivå 10 Påkrevd for å bygge et koloniskip

Enheter

For å overta en by trenger du et koloniskip (også bare kalt KS). Denne enheten bygger du i havnen, og blir tilgjengelig så snart den har blitt forsket på.

Enhet Navn Pris
Colony Ship Koloniskip 10,000 Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Iron.png 170 Pop.png

Du vil også trenger nok tropper som du kan sende som beskyttelse for ditt KS for å sørge for at du vinner både på land og til havs.

Kultur

Det aller siste kravet er at du har nok kulturpoeng før du kan overta en ny by. Når du starter på spillet har du plass til to byer, en av disse plassene er allerede tatt av den byen du starter med. Derfor vil ikke din by nr 2 kreve kulturpoeng, men andre byer etter det vil gjøre det.

Erobringsmetoder

Erobring med beleiring

Denne type erobring gjelder på verdener som har beleiring aktivert, samt på spøkelsesbyer på Hyperborea (hvor det ikke er mulig å erobre aktive spillere). På andre verdener er det opprør som gjelder (se neste kapittel).

Du kan dele opp overtakelsen i to deler. Den første delen er hvor du angriper valgt by og sørger for at ditt KS kan lande trygt. I den andre delen skal du sørge for at den tidligere eieren ikke kommer tilbake for å ta byen tilbake.

Detaljer - erobring med beleiring

Angrep

Velge et mål
Town fight.png

I denne fasen må du velge deg et mål og guide ditt KS trygt dit. Maks reisetid for et koloniskip er 48 timer, så husk å velge et mål innenfor denne avstanden.


Sende angrepet
Klikk på valgt by sånn at du får opp en rekke muligheter som du ville gjort med et vanlig angrep.
Du må inkludere:
  • KS (dette vil endre det normale angrepet om til et erobringsangrep)
  • landenheter (seier på land er nødvendig)
  • havenheter (seier til havs er nødvendig)
Den aller viktigste enheten i angrepet ditt er koloniskipet. Det burde ikke bli ødelagt under noen omstendigheter, blir det det vil erobringen avsluttes og de overlevende troppene vil trekke seg tilbake og vende hjem. Pga dette kan det være lurt å sende inn ett eller flere angrepsbølger som treffer før koloniskipet ankommer, rett og slett for å fjerne eventuelle nye tropper som måtte ha dukket opp.
Sende med forsvarstropper
I den siste delen for erobring er det også veldig viktig at du sender noen forsvarstropper. Dette burde inkludere Biremer sånn at de kan forsvare havnen mot havenheter som måtte dukke opp, samt nok tropper som er sterke i forsvar til å holde tilbake eventuelle landenheter. Du kan også støtte erobringen fra andre byer! Det som er viktigst her er at all støtte som blir sendt fra andre byer, faktisk blir sendt som støtte til den byen. På den måten kan de hjelpe til med å forsvare byen!
En by kan kun bli støttet av mytologiske enheter så lenge det er den samme guden i begge byene. Dette gjelder også byer som er under beleiring! Så om du ønsker å bruke enheter fra forskjellige guder som støtte i byen, er du nødt til å sende de sammen med koloniskipet.. ellers er du nødt til å matche guden som allerede er i den byen.

Beleiring

Foglalas.png
Så snart ditt KS ankommer trygt, mens du sørger for en seier både til land og til havs ved å utslette all forsvar i den byen vil ikke innbyggerne være spesielt interessert i en ny hersker. Dine tropper trenger en viss tid på å overtale innbyggerne om at du er en bedre hersker.

Varigheten på en beleiring varierer fra verden til verden. På de fleste verdener er den avhengig av hastigheten på verden, men den kan også være satt helt uavhengig. Helt nøyaktig varighet kan du sjekke ved å se på innstillingene til hver verden. Ved å forske på demokrati kan du forlenge beleiringsvarigheten med 10%.

Når en by er under beleiring, vil ikke forsvareren ha tilgang til byen. Likevel kan dine tropper bli angrepet, på samme måte som de kan bli støttet! Du kan se innkommende angrep og støtte dersom du går til byen som du først sendte koloniskipet fra. Klikk ganske enkelt bare på "troppebevegelser".

Viktig: Under et beleiringsnangrep vil angrep jobbe mot å ende beleiringen, og støtte mot en vellykket beleiring. Så i angrepsfasen vil angrep hjelpe deg, og i støttefasen vil støtte hjelpe deg.
Vellykket beleiring
Dersom troppene overlever beleiringsperioden uten å bli utslettet, vil byen bli din. Alle bygninger og forskninger forblir uskadet, så fremst du ikke har brukt katapulter på enkelte bygninger. Koloniskipet som du sendte vil forsvinne, og troppene som du sendte sammen med koloniskipet vil bli stående i din nye by som støtte helt til du sender de hjem igjen.
Mislykket beleiring
Et koloniskip blir ødelagt dersom en som angriper byen som er under beleiring og vinner enten kampen på land eller til havs, noe som betyr at han enten har utslettet alle dine landenheter eller havenheter (og i tillegg ikke mistet alle sine tropper i samme slengen). Skulle dette skje, vil beleiringen stoppe og ditt koloniskip synker.

Spøkelsesbyer

If you send attacking troups to target town before CS lands, so in the attack phase, and these attack troups arrive after CS lands, so in siege phase, they behave differently in towns with owners and deserted towns. If a town has an owner, these troups have coffee and return home without lifting the siege. If the town is deserted and is a ghost town, they attack your siege troups and have a chance of lifting the siege.

Erobring ved opprør

Denne type erobring gjelder på verdener som har opprør aktivert.

Også i dette systemet er det todelt: aller først er du nødt til å overbevise innbyggerne i byen at deres forrige eier ikke klarer rollen som leder (starte et opprør), deretter er du nødt til å sende ditt KS sånn at du viser innbyggerne at du er den rette herskeren (når det er opprør, sørg for at et KS ankommer).

Detaljer - erobring via opprør

Angrep

Lazitas02.png

Så snart forutsetningene er møtt, er du nødt til å starte et opprør ved å klikke på riktig knapp i angrepsoversikten og i tillegg ødelegge minst alle landenhetene i den byen du ønsker å overta. Innbyggerne vil da begynne å spørre seg selv om den daværende herskeren faktisk er verdt å ha som hersker. Det tar en tid før rykter og mumling sprer seg over hele byen, og misnøyen vokser. Derfor vil det ta 12 timer etter et vellykket angrep før opprør bryter ut (dette er en fast tid og blir ikke påvirket av hastigheten på verden).

Det er mulig å ha flere opprør på samme by, men det er kun spillere som har startet et opprør som faktisk har muligheten til å overta den byen - noe som betyr at ingen kan hoppe inn og overta en by som har et opprør som er startet av en annen spiller.

Det er heller ikke mulig å starte et nytt opprør innenfor en tidsperiode på 24 timer. Det er derfor ikke mulig å forlenge et opprør!

Opprør

Lazitas03.png

Når det er opprør i byen, vil innbyggerne der være mottakelige til deg som en ny hersker. Du har jo faktisk etter å ha gjennomført et vellykket angrep, bevist at du er mer enn nok kompatibel til å være en god leder i motsetning til den forrige herskeren. Skulle du da sende et vanlig angrep som inkluderer et koloniskip, vil du overta byen umiddelbart.

Det er likevel to ting du burde vite:

  • Selv om innbyggerne gjør opprør mot sin tidligere hersker, vil han fortsatt ha full tilgang til byen. Noe som betyr at han kan kommandere og rekruttere tropper og hente inn støtte.. noe du selvfølgelig burde kvitte deg med før ditt koloniskip ankommer.
  • Og i dette tilfelle (i motsetning til et opprørsangrep) er du nødt til å vinne kampen både på land og hav.

Merk: Du har kun 12 timer på deg fra et opprør bryter ut til å lande et koloniskip i den byen. Skulle du ikke klare det vil eieren klare å roe ned et opprør. (Denne varigheten blir ikke påvirket av hastigheten på verden).


Spøkelsesbyer

Du kan selvfølgelig også erobre spøkelsesbyer på verdener som har opprør, men siden det ikke er noen leder der du kan skape et opprør mot - er ikke et opprørsangrep nødvendig. Alt du trenger å gjøre er og sende et koloniskip (sammen med tropper for beskyttelse) for å overta denne byen og legge den til i ditt rike. Dersom koloniskipet overlever turen dit, vil byen umiddelbart bli din så fremst du oppfyller alle nødvendige krav. Fra den byen du sender koloniskipet fra, trenger du ikke nødvendigvis å forske på "erobring" før du sender koloniskipet avgårde.

Har du blitt erobret?

... og har fienden tatt alt fra deg? Ikke vær redd, på Grepolis betyr det ikke nødvendigvis at verdens ende har kommet for din del. Skulle din vakre by bli tatt fra deg av en annen spiller, vil du få muligheten til å starte opp et nytt rike en annen plass. Vi er selvfølgelig klar over at så snart en starter på nytt igjen, så blir en hengende litt bak de andre.. men vi gjør opp for det ved å plassere din nye by lengre unna de andre spillerne, sånn at dine naboer vil være på samme nivå som deg. Derfor er det å starte på nytt en fin mulighet for deg til å bruke kunnskapen du har samlet deg og kanskje gjøre det enda bedre neste gang.