Fra Wiki Grepolis NO
Hopp til: navigasjon, søk

Eventen "Trakisk erobring" er en helt ny type event på Grepolis. Noen opprørere begynte å forårsake kaos i det trakiske riket. Dette er da en god mulighet for deg til å bringe fred til landet ved å lede en hær av leiesoldater mot opprørerne, og ved det stikke av med noe tyvgods på toppen av det hele.


Kampanjekart

Thrace map.jpg

Oppgjøret mot det trakiske riket kan du se på kartet, og her vil du også kunne se de forskjellige kampområdene. Hver kampområde er markert med et symbol som er avhengig av hvilken status den plassen har:


Symbol Mening
Symbol attack.png Denne kampplassen kan bli angrepet av dine leiesoldater.
Symbol cooldown.png Denne kampplassen har nettopp blitt angrepet og det tar litt tid før det dukker opp nye opprørere her.
Symbol locked.png Du har ikke kommet deg langt nok enda. Du er nødt til å bekjempe de forrige kampområdene minst en gang først.
Symbol lootable.png Det er fortsatt mulig å hente ut en belønning her. Det vil ikke være mulig å angripe denne plassen igjen før belønningen er hentet ut.


Fra tid til annen vil du få muligheten til å velge mellom to forskjellige retninger. Det er opp til deg å bestemme deg for hvilken belønning du ønsker å gå etter!

Kampen mot opprørerne

Dersom du velger et kampområde som kan bli angrepet, vil et angrepsvindu åpne seg. Opprørerne du kan finne her, samt deres styrke kan du se på bunn og du velger dine egne Trakiske leiesoldater på den øverste delen av skjermen.

Thrace attack.jpg

Vennligst merk deg at hvert kampområde har sin egen grense for hvor mange enheter du kan bruke. Skulle du ha flere leiesoldater under din kommando enn hva kampområdet tillater, er du nødt til å velge smart når det kommer til hvilke enheter du skal sende inn i kamp. Hver Trakiske enhet har sin styrke og svakhet mot spesifikke enheter. Eksempel:

Primitive øksemenn utgjør en 50% ekstra skade mot Peltastene. Det betyr at dersom du ser at det er 50 fiendtlige Peltaster på et kampområde og du har 70 primitive øksemenn, da gjør du lurt i å sende 50 primitive øksemenn for det angrepet. Bonusen gjelder ikke for det overskuddet av primitive øksemenn som du måtte ha. La oss anta at kampområde har en grense på 80 leiesoldater, du kan da bruke de siste 30 plassene (50 er allerede tatt av de 50 primitive øksemennene) sånn som du selv måtte ønske. Det er derimot ikke lurt å sende Spydkasterne mot disse fiendene da Peltastene utgjør en ekstra stor skade på nettopp spydkasterne.

Som du kan se krever det litt strategisk planlegging her.

Thrace unit.jpg

Skulle du komme ut av angrepet med en seier, vil du motta den respektive belønningen for det kampområde. Alternativt kan du velge å ikke ta med deg belønningen med en gang, og heller hente den ut senere. Henter du ut belønningen din vil nye opprørere finne veien dit etter 4 timer, men hver gang vil deres styrker være enda sterkere enn hva de var sist. På denne måten kan du fortsette å få den samme belønningen, bare at motstanden vil øke for hver gang.

En annen ting som er ganske fint, er at skulle du være så uheldig at du tapet er slag - vil skaden du gjør på de fiendtlige troppene være permanent. Dette betyr at du kan angripe fienden med flere mindre angrep helt frem til du faktisk blir vinneren.

Herkules

Selveste Herkules, slår seg sammen med dine tropper for å sørge for at det blir fred i det Trakiske riket. Når du angriper et kampområde, har du muligheten til å be Herkules om hjelp - noe som igjen vil løfte moralen til dine leiesoldater og øke deres angrepsstyrke med 20%. Etter denne heroiske handlingen vil Herkules trenge å hvilke litt før han er klar for nok en kamp - dette tar 12 timer, men du kan selvfølglig også overbevise han om å hoppe rett inn i en ny kamp ved hjelp av litt gull.


Thrace hercules.jpg

Trakiske leiesoldater

Du vil starte din ferd mot fred og ro med noen leiesoldater som har blitt gitt til deg av deres leder, Tenia... men det er likevel ikke lurt å holde deg til en sånn liten gruppe av leiesoldater. Følgende aktiviteter på spillet vil hjelpe deg til å finne nye grupper med leiesoldater, og på den måten kan du bygge deg opp til en langt sterke gruppe av leiesoldater:

  • Angrep og forsvar
  • Rekuttere enheter
  • Forskning
  • Konstruksjon av bygninger
  • Bruk av magi


Thrace mercenaries.jpg

Når du finner en gruppe med leiesoldater, vil 8-12 tilfeldige krigere så seg sammen med deg (peltase, øksemenn, spydkastere, elefantryttere og veterankrigere). Det er likevel en liten grense på dette; du kan kun finne 10 grupper med leiesoldater per dag. Du kan også kjøpe 10 leiesoldater ved å bruke gull som vil holde seg til deg frem til slutten av eventen.

Skulle dine leiesoldater bli stygt skadet, er det ingen grunn til å forvise disse av den grunn. Hvorfor? For hver 7 time, vil en healer dukke opp i din leir for å sørge for å få de skadede leiesoldatene opp på beina igjen og klar for kamp. Skulle du ønske å ha din hær klar til kamp så raskt som overhodet mulig, har du muligheten til å bruke gull for å få healeren til å komme umiddelbart.


Thrace healer.jpg