Fra Wiki Grepolis NO
Hopp til: navigasjon, søk
Battle of troy logo.png


Denne eventen 'Kampen om Troja' er en tilpasset versjon av vår tidligere event "Trakisk erobring". Troja blir styrt av en falsk konge og må bli satt fri! Achilles ber deg om hjelp til å erobre byen. Dette er en god mulighet for deg til å lede en hær av handelsmenn til krig og skaffe deg eksklusive belønninger som vil gjøre ditt rike enda sterkere.


Kartet

Troy map.jpg


Raidet mot Troja blir vist på kartet som du kan se består av forskjellige kampplasser. Hver kampplass er markert med et symbol som viser statusen:


Symbol Betydning
Symbol attack.png Denne kampplassen kan angripes av dine handelsmenn
Symbol cooldown.png Denne kampplassen har allerede blitt angrepet og en tid er nødt til å gå før nye fiender ankommer kampplassen.
Symbol locked.png Du har foreløpig ikke kommet deg igjennom nok til å kunne angripe denne kampplassen. Du er nødt til å vinne på den forrige kampplassen minst en gang først.
Symbol lootable.png Det er fortsatt en belønning her som du ikke har samlet. Du vil ikke kunne angripe denne kampplassen før du har hentet ut din premie.


Fra tid til annen vil du få muligheten til å velge mellom to stier. Det er opp til deg å bestemme hvilken belønning du ønsker å gå etter! Du står likevel helt fritt til å slåss deg gjennom alle kampplassene.

Kampen mot de trojanske fiendene

Dersom du velger en kampplass som kan bli angrepet, vil angrepsvinduet åpne seg. Hvilke fiender som venter på deg der og styrken de har, vil vises på bunnen og du kan velge dine egne leiesoldater på den øverste delen.

Troy attack.jpg

Ha derimot i tankene at hver kampplass har sin egen grense på hvor mange enheter du kan bruke. Skulle du ha flere leiesoldater tilgjengelig enn hva kampplassen tillater, er du nødt til å gjøre taktiske valg når du bestemmer hvilke enheter du skal bruke og hvilke som skal stå over kampen. Hver enhet har sine styrker og svakheter mot spesifikke enheter!


Eksempel:

Spydkastere utgjør 50% ekstra skade mot krigshester. Det betyr at dersom du ser at det er 50 fiendtlige krigshester på et kampplassen og du har 70 spydkastere, da gjør du lurt i å sende 50 spydkastere for det angrepet. Bonusen gjelder ikke for det overskuddet av spydkastere som du måtte ha. La oss anta at kampplassen har en grense på 80 leiesoldater, du kan da bruke de siste 30 plassene (50 er allerede tatt av de 50 spydkasterne) sånn som du selv måtte ønske. Det er derimot ikke lurt å sende 'ville krigere' mot disse fiendene da 'krigshestene' utgjør en ekstra stor skade på nettopp 'ville krigere'.

Som du kan se krever det litt strategisk planlegging her.

Troy2014 Units Ferocious Warriors.png
Troy2014 Units Gastraphetes Archers.png
Troy2014 Units Myrmidons.png
Troy2014 Units Skirmishers.png
Troy2014 Units War Horses.png

Skulle du komme ut av angrepet med en seier, vil du motta den respektive belønningen for det kampområde. Alternativt kan du velge å ikke ta med deg belønningen med en gang, og heller hente den ut senere. Henter du ut belønningen din vil nye opprørere finne veien dit etter 4 timer, men hver gang vil deres styrker være enda sterkere enn hva de var sist. På denne måten kan du fortsette å få den samme belønningen, bare at motstanden vil øke for hver gang.

En annen ting som er ganske fint, er at skulle du være så uheldig at du tapet er slag - vil skaden du gjør på de fiendtlige troppene være permanent. Dette betyr at du kan angripe fienden med flere mindre angrep helt frem til du faktisk blir vinneren.

Achilles

Når du angriper en kampplass, kan du be om hjelp fra Achilles som da vil løfte moralen til dine leiesoldater og øke deres styrke med 20%. Etter denne heroiske handlingen vil Herkules trenge å hvilke litt før han er klar for nok en kamp - dette tar 12 timer, men du kan selvfølglig også overbevise han om å hoppe rett inn i en ny kamp ved hjelp av litt gull.


Troy2014 Achilles.png
Troy achilles.jpg

Leiesoldatene

Du vil starte din ferd mot fred og ro med noen leiesoldater som har blitt gitt til deg av deres leder, Tenia... men det er likevel ikke lurt å holde deg til en sånn liten gruppe av leiesoldater. Følgende aktiviteter på spillet vil hjelpe deg til å finne nye grupper med leiesoldater, og på den måten kan du bygge deg opp til en langt sterke gruppe av leiesoldater:

  • Angrep og forsvar
  • Rekruttere enheter
  • Forskning
  • Konstruksjon av bygninger
  • Bruk av magi
Troy mercenaries.jpg

Når du finner en gruppe med leiesoldater, vil 8-12 tilfeldige krigere så seg sammen med deg (spydkastere, armbrøstskyttere, krigshester, myrmidonere ). Det er likevel en liten grense på dette; du kan kun finne 10 grupper med leiesoldater per dag. Du kan også kjøpe 10 leiesoldater ved å bruke gull som vil holde seg til deg frem til slutten av eventen.

Skulle dine leiesoldater bli stygt skadet, er det ingen grunn til å forvise disse av den grunn. Hvorfor? For hver 7 time, vil en healer dukke opp i din leir for å sørge for å få de skadede leiesoldatene opp på beina igjen og klar for kamp. Skulle du ønske å ha din hær klar til kamp så raskt som overhodet mulig, har du muligheten til å bruke gull for å få healeren til å komme umiddelbart.

Troy healer.png


Du vil motta en spesialbelønning for å komme deg helt igjennom til siste steg (steg 34) den første gangen du gjennomfører.


Culturepoint.jpg

På verdener uten helter vil en motta et helt nytt kulturnivå.


Hector.jpg

På verdener med helter vil du i tillegg til å motta et helt nytt kulturnivå, også få en eksklusiv helt 'Hector'.