Spionasje

Fra Wiki Grepolis NO
Sideversjon per 3. des. 2013 kl. 03:09 av Dakapo (diskusjon | bidrag) (→‎For å klargjøre)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Til navigasjon


Spion stor.png
Spion


Spionasje på Grepolis gir deg muligheten til å spionere på dine fiender for å se antallet tropper de har og bygningsnivåene i byen. Vi bruker denne metoden for å se om en by faktisk er verdt å bruke tid på å ta eller for å kalkulere dine sjanser mot forsvaret til den byen. Du trenger ikke å rekruttere en spion som de andre troppene - han er litt mer en fri agent som du heller betale for å jobbe for deg.

Hule

Det er her du lagrer sølvmynter. Jo høyere nivå du har på din hule, jo flere sølvmynter kan du lagre. Hvert nivå gir deg muligheten til å lagre det antallet i sølvmynter (f.eks nivå 1 gir 1000 sølvmynter, nivå 2 gir 2000 sølvmynter osv). Når du får det opp til nivå 10 har du ingen begrensninger!

Et godt tips er å ha så mange sølvmynter her som du har råd til å lagre bort. Det er likevel viktig å påpeke at dette er noe du burde ta deg råd til uansett hva. Hvorfor? Rett og slett pga at det er sølvmyntene som sørger for at dine fiender ikke klarer å spionere på deg.

Hovedboksen gjør det mulig for deg å lagre sølvmynter ved å enten brukere slideren eller ved å klikke på knappen for å velge alt sølvet du har i lageret ditt. Når du først har lagret det, kan du ikke hente det tilbake! Her kan du også se de siste rapportene på spionasje fra alle byene dine.

Sende en spion

For å kunne sende en spion er du minst nødt til å ha 1000 sølvmynter i hulen din da dette er minimumsbetalingen som spioner tar betalt for å gjøre jobben. Når du har valgt byen du ønsker å spionere på, klikker du bare på det rette ikonet (en fyr i hette). Her får du også opp en slider som gjør det mulig for deg å bestemme hvor mange sølvmynter du ønsker å betale spionen med. Det er også knapper som gjør det mulig for deg å velge minimum (1000 sølvmynter) eller alt du har i hulen, uansett hva antallet er. Du vil også få en oversikt over hvor lang tid det tar for spionen kommer seg fram til den gitte byen.

For at spionasjen skal lykkes, er du nødt til å betale din spion med mer sølvmynter enn hva fienden har i sin hule. Alt du trenger er èn(1) sølvmynt mer, derfor er det ikke lurt å sende spioner med runde nummer som 5000.

Dersom du lykkes i forsøket vil du få en rapport som viser deg antall tropper og bygningnivåer i den byen, men fienden vil ikke få vite at du har spionert på vedkommene og sølvmyntene i den hulen vil ikke forsvinne. Dersom du mislykkes, vil både du og den du sendte spioner på motta en rapport på at du ikke klarte å få spionen igjennom og dere vil begge miste sølvmynter.

Vennligst merk deg at du ikke kan fylle på med flere sølvmynter mens en spion er på jobb.

Forsvar mot spionasje

For å kunne forsvare deg mot spionasjeforsøk mot byen din, er det viktig at du husker å fylle på med sølvmynter i hulen din og da så mange sølvmynter som du kan. Siden fienden vil trenge flere sølvmynter enn hva du har for å kunne lykkes, er det essensielt at du har hule på nivå 10 og masse sølvmynter inni den.

Dersom en fiende mislykkes i sitt forsøk, vil du få beskjed om dette i en rapport og får dermed en pekepinn på hva de holder på med. Skulle de klare å komme seg igjennom får du ikke en rapport! Dette gir fienden muligheten til å overraske deg med angrep.

Ved å forske på kryptografi vil du gjøre det 20% hardere for en fiende å gjennomføre en spionasje i byen din. I tillegg kan du bygge et orakel som alltid vil fortelle deg når noen har klart å spionere på deg - på den måten slipper du å bli overrasket når du plutselig får et angrep mot deg. Fienden vil kunne se at du har et orakel i rapporten de får om spionasjen, så de vil vite at du vet.

Rapporter

Rapporter vil du få direkte i din mappe til rapporter, men du kan også sjekke ut se siste rapportene i din hule.

Dersom du ikke bruker nok sølvmynter vil ditt forsøk på spionasje ikke gå igjennom, og både du og den du sendte spion på vil få beskjed om dette.


Failed espionage report

Dersom du lykkes vil du se de nåværende troppene i byen, nivåene på bygningene og antall ressurser.


Successful espionage report

Det er også to knapper på bunnen av hver rapport; simulator og offentliggjøring. Simulatorknappen vil sette inn troppens tropper og murnivå (+ tårn dersom byen har det) inn i siumatoren sånn at du raskt kan finne ut om dine tropper hadde klart å rydde den byen. Den forteller deg riktignok ingenting om fienden har forsket på phalanx eller rambukk, eller om de har aktivert generalen, kaptein eller yppersteprestinne.

Knappen til offentliggjøring gir deg muligheten til å publisere rapporten sånn at andre kan se den. Du kan velge om troppene skal vises eller ikke, samt forsvarene tropper og bytte. Alt du trenger å gjøre er og lagre rapporten, kopiere koden som dukker opp og lime det inn i en melding eller et innlegg på forumet.

For å klargjøre

Spiller A har 10.000 sølvmynter i sin hule. Spiller B sender en spion han har betalt med 6000 sølvmynter. Spionasjen mislykkes da du har mer enn 6000 sølvmynter i din hule.

Spiller B får ingen informasjon om hva spiller A har i sin by. Spiller A vil motta en rapport på at spiller B forsøkte å spionere på ham. Spiller A har nå 4000 sølvmynter igjen.


Grunnen til at du mister sølvmynter er pga at du betaler spionen som fienden sendte til og ikke rapportere tilbake til spiller B om hva han fant i din by.