Handel

Fra Wiki Grepolis NO
Sideversjon per 9. mai 2011 kl. 13:42 av Günter (diskusjon | bidrag) (→‎Handler)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Til navigasjon
Markedsplassen blir bygget
Slik ser markedsplassen ut mens den bygges.

Markedsplassen muliggjør handel av de tre ressursene Tømmer, Stein og Sølvmynter. Siden hver øy er rik på en type ressurs og fattig på en annen er det viktig å gjøre handler for å skaffe nødvendige ressurser til å utvikle din Polis.

Denne artikkelen har ikke blitt fullstendig oversatt enda

Handel med bondelandsbyer

For å balansere ujevn produksjon av de tre råvarene, er det viktig å handle mye ressurser med bondelandsbyer.

Forutsetninger

For å kunne handle må byen din ha en Markedsplass. Bondelandsbyen du ønsker å handle med må også ha en lojalitet til deg på minst 80%, så det er lurt å opprettholde gode forbindelser med de nærliggende bondelandsbyene.

Forhold

200px-Handel_1.png
Forholdet er 1,25:1
Denne landsbyen gir
Tømmer125
i bytte mot
Stein100
(Forholdet er 1,25:1)

Så fort du har funnet en bondelandsby som ønsker å handle med deg går du til landsbyens oversikt. Det gjør du ved å finne landsbyen på kartet og klikke på den. Bildet til høyre i oversikten illustrerer forholdet landsbyen ønsker å handle i (gjelder ikke versjon 2 - der vises forholdet under "Handel"-fanen). Den grønne pila viser hva du bil motta og den gule pila viser hva du må gi fra deg.

Når handels-forholdet er 1.00 betyr det at forholdet blir 1:1 (du får 1 og gir 1 tilbake). Hvis handels-forholdet er 1.25, som i vårt eksempel, vil forholdet bli 1,25:1 (du får 1,25 og gir fra deg 1).

Eksempelet til venstre illustrerer nettopp dette. Her ønsker innbyggerne å gi fra seg Tømmer100 hvis du gir dem Stein125 tilbake.

Hvis handels-forholdet genererer et desimaltall, rund det av til nærmeste hele tall: Forhold: 1.09 For Tømmer10 mottar du Stein11

Bondelandsbyer pleier vanligvis å ha 2000 ressurser tilgjengelige for handel til en hver tid, uavhengig av din markedsplass.Handler

200px-Handel_2.png

For å begynne å handle, gå til Handel. Her kan du velge hvor mange ressurser du ønsker å sende og du kan se hvor mange ressurser du vil få tilbake og også hvor lang tid handelsmennene vil bruke. Når du er ferdig klikker du Handel-knappen for å sende handelsmennene av gårde til landsbyen.Så snart handelen begynner blir de handlede ressursene umiddelbart trukket fra lageret. Noen få minutter senere vil bondelandsbyens handelsmenn ankomme og de har med sine ressurser tilbake.

200px-Handel_3.png
  • Når bondelandsbyens handelsmenn ankommer mottar du en rapport med detaljer fra handelen.
  • Handel med bondelandsbyen påvirker aldri lojalitet (eller styrke i versjon 1).
  • Etter handelen vil forholdet falle med 3 hundredeler (dvs 0.03) for hvert hundrede ressurs.
  • Uavhengig av lojalitet (eller styrke) stiger forholdet med 2 hundredeler (dvs 0.02) per time til den når 1.25 igjen. (??Verdenshastighet 1??)

Handle med spillere

Hvis bondelandsbyene på øya ikke kan legge frem et tilfredsstillende tilbud kan du handle med andre spillere i stedet.

Tilbud av andre

Tilbud fra andre spillere finner du på markedsplassen. Du kan sette opp filtreringer på venstre side slik at begrenser til kun de tilfredsstillende tilbudene. For å akseptere et tilbud beveger du skyve-knappen til den viser det antallet ressurser du ønsker å gi/motta ut i fra handelsforholdet spilleren har satt opp. Deretter klikker du på V-knappen (Aksepter). Legg merke til at det kan lønne seg å finne et tilbud med så lavt forholds-tall som mulig. Si at et tilbuds forholds-tall er 2, fir du 2 (f.eks. sølv) og får tilbake 1 (f.eks. tømmer).

Opprett et tilbud

For å opprette et tilbud kreves det at du har en markedsplass i nivå 5. For å begynne velger du "Opprett tilbud"-fanen på toppen på markedsplassen. Velg det antallet ressurser du ønsker å tilby og motta. Velg deretter den maksimale leverings-tiden (i timer). Så snart du er ferdig kan du klikke på "Opprett". Andre spillere kan nå se ditt tilbud og enten akseptere hele, eller bare deler av det (ved hjelp av skyve-knappen), men med samme handels-forhold. Den maksimale grensen for handels-forholdet varierer noe. Den kan f.eks. være 10 eller 3.

Sende ressurser til andre

Det er også mulig på sende ressurser til en by, uten å få noe tilbake (hvis man ikke evt. har gjort en avtale om at begge skal sende). Finn en spillers by og klikk på den. Velg deretter "Handel" (fra sirkelmenyen i v.2). Fyll inn de ressursene du vil sende (kan ikke overstige maksimal-grensen oppgitt øverst) og klikk "Send ressurser". For å sende til andre øyer kreves det at du har en markedsplass i nivå 10.