Allianser

Fra Wiki Grepolis NO
Sideversjon per 6. jul. 2017 kl. 00:13 av Drake50 (diskusjon | bidrag) (→‎FAQ)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Til navigasjonPå Grepolis er du nødt til å finne deg en allianse for og kunne ha støtten som det andre spillere gir fra seg. Uten en allianse vil du mest sannsynlig ikke overleve spesielt lenge, og du vil også være et fint mål for andre spillere som er ute etter en forsvarsløs og alene spiller å angripe. Allianser kan hjelpe deg med støtte når du trenger det og kan hjelpe deg framover i spillet. Det er også en veldig flott plass å bli kjent med nye mennesker på. Tror ganske mange blir overrasket over hvor sosialt Grepolis sånn egentlig er.


Finne en allianse

I begynnelsen er det ofte bedre å finne en allerede etablert allianse raskt enn å bruke tid på å stifte din egen. Å stifte sin egen allianse er lett, men å styre den uten erfaring er meget vanskelig. Du kan raskt oppdage at du står på tynn is.

Først og fremst er det best å ikke søke om å bli medlem i de høyest rangerte alliansene, da disse ikke er så glad i å ta inn nybegynnere. Den allianse som gir mest mening å delta i er en som er tett på deg. Dette betyr at de lett kan tilby støtte mot angrep og hjelpe deg oppover hurtigst mulig. Allianser med erfarne spillere som har hatt suksess på andre verdener er normalt allianser som kan gi deg én og annen fordel.

Bli med i en allianse

For å faktisk kunne bli med i en allianse, er du nødt til å ha mottatt en invitasjon fra en spiller i den alliansen. Når du mottar en invitasjon vil du få en notifikasjon om dette i dine rapporter og du kan godta en invitasjon ved å klikke på "allianser" og deretter klikke på knappen ved siden av navnet til alliansen - klikker du på det røde krysset vil invitasjonen bli slettet. Du kan motta noen invitasjoner kort tid etter at du ble med på den verden eller så kan du spørre etter invitasjoner fra andre allianser. Om du allerede er i en allianse, men ønsker å bli med i en annen allianse er du først nødt til å gå ut av din allerede eksisterende allianse for og kunne se en ny invitasjon.

Oppretting av en allianse

Å opprette din egen allianse er et stort skritt i din utvikling som en Grepolis spiller. Det innebærer masse arbeid og mange oppgaver som er grunnen til at man bør skaffe seg noen gode spillerfaringer først. For å etablere en allianse skal du klikke på Allianse i menyen til venstre i din byoversikt. I det nye vinduet kan du se alle dine nåværende allianseinvitasjoner og du kan opprette en allianse for deg selv. Hvis du allerede er medlem av en allianse må du melde deg ut av denne først (Klikk på Egenskaper og deretter på forlat stedet-knappen). For å opprette alliansen skal du registrere navnet på din ny allianse. Alliansenavnet kan senere endres av en av grunnleggerne.

(Merk: Det er ikke anbefalt å opprette en allianse dersom det er første gang du spiller Grepolis. Det krever ganske mye tid og jobbing for å få en allianse til og bli bra. Ved å spille i andre alliansen vil du etterhvert oppleve nok til å gjøre opp din egen erfaring om allianser.)


Rekruttering

Til å starte med kan du sende invitasjoner til mange spillere i nærheten og håpe at noen ønsker å joine deg eller så kan du velge deg ut noen få enkelte spillere. Du kan rekruttere dem før verden åpner eller sende en melding til dem på spillet. Det kan også være en fordel om du reklamerer for alliansen din på det offentlige forumet. Finn det rette forumet for den verden og lag en tråd angående alliansen din.

(Husk: Det er forskjell på en allianse som bare rekrutterer alle spillerne og en Elite allianse)

Retningslinjer

Det kan være lurt for deg å opprette retningslinjer på dette med hvem som får lov til å bli med i alliansen, hvem som skal få lov til å ha rettigheter til å invitere spillere osv.

Opprette forum

Noe annet du trenger å gjøre er og opprette forum til alliansen din. Du kan opprette og redigere nye faner ved å gjøre dette via administratorvinduet som finnes nede i høyre hjørnet.

Opprette en profil

Du må sørge for å velge et bilde for alliansen din, en banner og opprette en profil. En profil er som regel noe ala dette:

 • Alliansenavn: The Spartans
 • Poeng: 10000
 • Medlemmer: 10
 • Profil: Spartanerne har regjert den vestlige sivilisasjonen for århundre og skal ikke stoppe nå!! For rekruttering eller diplomati, kontakt xxxx. Om du ønsker å være vår fiende, send oss en melding.. Om du ønsker å være vår allierte eller ha en pakt, gi opp.


Så en kan ganske greit si at en profil er;

 • noe som fanger oppmerksomheten til andre, men som også samtidig er relatert til alliansen
 • hvem andre spillere må kontakte
 • noe om allierte og fiender - gjerne også en macho linje angående fiender

Oppbyggingen av en ledelse

Det er ingen regler på hvordan en alliansen må bli styrt, så denne informasjonen er egentlig bare en liten guide. Du kan bruke de kombinasjonene du selv ønsker og som du føler fungerer best for deg og din allianse.

Posisjoner

Generelt i en allianse vil du ikke kun ha en grunnlegger og resten av medlemmende som vanlige medlemmer. I stedet vil det kanskje være en offiser og leder opprett, så vi har følgende titler:

 • Grunnlegger: en eller to spillere du stoler 100% på. Gjerne da andre som har hjulpet til med å grunnlegge alliansen - disse spillerne vil da ha alle rettighetene.
 • Ledere: spillere du stoler på som har gode lederegenskaper.
 • Et slags råd eller Senat: en kombinasjon av spillerne som sine råd kan komme deg til gode, men har ingen andre rettigher enn tilgang til interne forum.
 • Rekruttør: spillere som har ansvaret for å rekruttere flere medlemmer til alliansen. Etterhvert blir kanskje dette lederne sine jobber da det ikke alltid er like stort trykk på rekrutteringen.
 • Diplomat: spillere som har ansvaret for å alle diplomatiske forhold mellom andre allianser. Dette er også noe som i likhet med rekruttør noe som bruker å gå til lederne med tiden.
 • Forummoderator: er spillere som har ansvaret for å holde forumet rent og pent.
 • Generaler: en eller flere spillere som har ansvaret for en gruppe spillere og et bestemt område som hjelper til med organiseringen av offensiver.


Tilgjengelige rettigheter

Tilgjengelige rettigheter for alle i ledelsen er som følger:


Gründer.pngGrunnlegger: har de samme rettighetene som lederne, men dem kan også endre navnet på alliansen og oppløse den. Grunnleggere kan fjerne andre grunnleggere fra alliansen dersom nødvendig.
Leiter.pngLedere: i tillegg til rettighetene under har lederne muligheten til å redigere/opprette/slette forskjellige forum, endre på interne kunngjøringer, allianseprofil og kaste ut andre medlemmer fra alliansen. Ledere kan kaste ut andre ledere, men ikke grunnleggere.


Einladungen.pngRekruttering: gir en spiller muligheten til å invitere andre spillere.
Diplomatie.pngDiplomati: gir en spiller muligheten til å sette en diplomatisk status med andre allianser
Rundmail.pngMass mail: gir muligheten til å kunne sende ut en fellesmelding til hele alliansen
Moderator im Forum.pngForummoderator: gir en spiller muligheten til å redigere eller slette andre sine poster, samt flytte, låse og slette tråder. Dem kan derimot ikke opprette, redigere eller slette forum.
Zugang zu dem internen Foren.pngInterne forum: gir en spiller muligheten til å se det skjulte forumet for en allianse


Rettighetene under en linjen er helt uavhengige rettigher. Grunnleggerne har hver eneste rettigheter som er tilgjengelig og ledere har de fem uavhengige rettighetene samt sine egne.


Utdeling av rettigheter

For å kunne gi andre spillere rettigheter er du først nødt til å være sikker på at du kan stole på disse spillerne, og at dem kommer til å være aktiv utover spillet. Dette kan du gjøre ved å observere denne spilleren for å se om vedkommende er den type person som ønsker å hjelpe alliansemedlemmer. Eller du kan høre med andre spillere om dem kjenner til vedkommende, eller kanskje du kjenner til spilleren fra tidligere av. Noe annet som er viktig er jo at de personene du ønsker inn i ledelsen faktisk er skikka til jobben, så dette er hva du mest sannsynlig blir å ha bruk for:

 • Ledere en spiller som ikke vil misbruke sine rettigheter med gode lederegenskaper. Ikke velg ledere pga antall poeng - det har ingenting med hvor god jobb en spiller eventuelt må gjøre. Husk derfor å velg dine leder med omhu da dem gjerne får en del makt.
 • rekruttører følger ordrer, kan se potensiale i andre spillere og som takler en god del meldinger fra andre spillere (dersom du har en topp allianse).
 • Diplomat er nødt til å være smart, kunne bruke hodet, kunne lese mennesker og være flink med mennesker.
 • Forummoderator er noen du vet du kan stole på som ikke blir å slette poster eller tråder unødvendig. Eller får det til å se ut som om at folk har sagt noe dem ikke har osv.
 • Rådgivere er spillere du stoler veldig mye på og som du gjerne vil ha råd fra.


Hvordan gi rettigheter

For å gi rettigheter må du gå til oversikten over alle medlemmene i alliansen. Klikk på "endre rettigheter" og klikk deretter på de rettighetene som den spilleren skal ha.

Diplomati

De mest vanlige diplomatiske forholdene er:

Allierte når begge alliansen er villige til å hjelpe hverandre med angrep og forsvar.

Pakt begge alliansene går med på å ikke angripe hverandre når pakten har starta, men det er ingen nødvendigheter med å støtte hverandre.

Fiender En annen allianse som din allianse er i krig med. Du må ikke nødvendig fortelle dem at dere er i krig, men dem vil før eller seinere finne ut av dette selv.


Du kan markere fiender og allierte i Pakt vinduet.

 • Allierte er markert grønn og fiender er røde.
 • Dersom du prøver å angripe noen fra en alliert allianse vil du få opp et vindu som ber deg om å bekrefte angrepet.
 • I en paktlogg kan din allianse bli informert om nye og kansellerte medlemsskap, på lik linje som erobringer og tap av landsbyer av spillere i den eller de alliansene som er med i din pakt.
Sånn her vil en alliert se ut på ditt kart

Forummoderering

Jobben til en forummoderator er å holde forumet rent og pent. Dem vil som regel slette eller arkivere (flytte tråder til et skjult forum kalt arkiv) gamle tråder som tar opp plass på forumet. Dem kan også slette eller redigere poster i tilfelle noen i alliansen skriver noe som måtte stride imot reglene for alliansen. Dette kan være tråder som inneholder masse banning, seksuelt innhold, rasistiske tendenser eller generelt mye spamming. Det er sånn egentlig kun bruk for en eller to spillere med disse rettighetene for en stor allianse.

Er viktig å huske på at dersom en forummoderator skulle bli trist eller lei seg, så har dem muligheten til å ødelegge ganske mye på forumet og skape en god del problemer for alliansen. Derfor er det viktig at du kan stole på spilleren!

Spionasje

Enkelte spillere i en alliansen vil faktisk være spion for andre allianser - da gjerne allianser som er fiender. Dem kan enten bli med i alliansen din med den intensjonen å gi informasjon videre, eller bli overtalt til å spionere siden dem allerede er i alliansen. Det å være spion betyr rimelig greit at en spiller gir bort informasjon som blir lagt ut på forumet eller sendt ut på meldinger til hele alliansen. Dem kan i noen tilfeller også ha muligheten til å se skjult forum og gi informasjon derfra.

DEtte problemet er mest utbredt i større allianser da dem sjeldent bryr seg så mye om hvem dem inviterer. Det er godt mulig at du noen gang vil oppleve at du har spioner, men det er ingen større fare med dette. Dersom du husker å bruke skjult forum ofte, og chatter som ikke gjør sånn at alle kan få tak i informasjon på vil gjøre det vanskelig for en spion å gjøre jobben sin.

Ondsinnet oppløsning

En av de mest kontroversielle taktikkene er å bli invitert inn i en allianse, og overtale grunnleggeren der om å gi deg alle rettigheter sånn at du kan oppløse alliansen. Dette kan også skje dersom en grunnlegger blir irritert eller lei og heller tar ut sitt sinne utover alliansen.

Dette skjer som oftest i større allianser med mindre erfarne spillere. En spiller vil komme inn og hevde at han sitter med masse erfaring og vil kreve rettigheter (eller overtale). Løsningen er rett og slett å ha bedre kontroll og sjekk på dem du gir rettigheter til, og ikke bare gi rettigheter til spillere som akkurat har blitt med i alliansen.

Merger/sammenslåinger

En annen ting som er ganske normalt for en verden på Grepolis, er sammenslåing av to allianser. Dette kan enten bety at allianse A kommer inn i allianse B, eller at begge alliansen blir med i en helt ny allianse C (merk at det er å opprette en helt ny allianse vil nullstille kamppoeng i rangeringslista). Denne metoden blir ofte brukt mellom to allianser som ønsker å slå seg sammen for og få en sterke slagkraft, eller at man ønsker å ta over et helt hav eller stå sterkere mot en felles fiende.

Mange allianser skriver gjerne på profilen sin at dem ikke ønsker å slå seg sammen med andre allianser, men dette er i veldig mange tilfeller ikke sannheten.


Forlate alliansen

Er du utilfreds med din allianse? I Grepolis kan ikke binde deg for evig til en viss allianse. Du kan forlate din allianse til enhver tid ved å klikke på knappen forlat stedet under Allianse i menyen til venstre i byoversikten og under fanen Egenskaper.

FAQ

Q: Gir rettigheter til det skjulte forumet en muligheten til å redigere interne kunngjøringer?

A: NEI! Helt definitivt ikke. Det gir deg bare tilgang til det skjulte forumet sånn at du kan se det, men det er det eneste.


Q: Kan en forummoderator endre interne kunngjøringer?

A: Nei, en forummoderator kan kun redigere poster og tråder på allianseforumet.


Q: Får en forummoderator automatisk tilgang til de skjulte forumene?

A: Nei, du kan kun redigere poster og tråder på allianseforumet, samt flytte tråder.


Sjekk FAQ seksjonen for mer.