Fra Wiki Grepolis NO
Revisjon per 2. des. 2013 kl. 23:40 av Dakapo (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Øyoppdrag er tilfeldige eventer som dukker opp i livet som en hersker. Du får muligheten til å ta dine egne valg, og disse valgene har en direkte påvirkning på hvordan du vil bli sett på som hersker. Ideen med denne funksjonen er å gjøre spillet mer ekte, og ble forespurt av spillerne og nå fikk de det endelig.

Hva er øyoppdrag?

Øyoppdrag er et tillegg til spillet som ble implementert i mai 2013 for å gi spillerne erfaringen av å ta valg som påvirker deg som er rike, noe enhver hersker i virkeligheten ville vært nødt til å gjøre.

Hvor ofte oppdrag kommer er avhengig av hvor mange poeng du har.

Poeng Hyppighet
Under 10,000 Hver 2 time
10,001 - 50,000 Hver 4 time
Over 50,000 Hver 8 time
  • Merk deg at hastigheten på verden ikke påvirker hyppigheten.

Så snart et øyoppdrag dukker opp vil det bli tilfeldig plassert på en øy hvor du har byer. Du kan kun ha 2 øyoppdrag aktiv på hver øy, så om du har 5 byer på en øy vil du fortsatt kun ha muligheten til å ha 2 oppdrag aktiv.


  • Øyer uten farmelandsbyer kan ikke ha øyoppdrag.
  • Videre kan det kun være 10 aktive øyoppdrag på din øy.

For å gjøre dett litt mer klart.... En spiller kan maks ha 10 oppdrag tilgjengelig til enhver tid, men det vil kun være mulig å godta 4 oppdrag samtidig (derfor er du nødt til å bestemme hvilke oppdrag du velger å akseptere). Du kan ha 2 oppdrag aktive på en øy, og ikke mer enn 2 og du kan som sagt ikke få oppdrag på øyer som ikke har farmelandsbyer.

Hvordan finner jeg oppdragene?

Innogames er klar over at det å skulle lete igjenom alle dine 90 byer for å leite etter øyoppdrag, kan være litt vel unødvendig... Derfor er vi glade for å kunne fortelle deg at det slettes ikke er nødvendig. Du kan enkelt sjekke din byliste i stedet (ved å klikke på bynavnet på midten av skjermen). Hver øy med et tilgjengelig øyoppdrag vil ha et ikon ved siden av seg.

Hvordan ser øyoppdragene ut?

Tilgjengelige øyoppdrag vil se sånn her ut på kartet ditt.


Quest marker.jpg

Hvordan gjør jeg oppdragene?

Når du klikker på oppdragsikonet vil et nytt vindu åpne seg:


Øyoppdrag.png


Det første som møter deg når du åpner oppdraget, vil du få en kort beskrivelse av en situasjon som du er nødt til å ta et valg over. Under vil du finne to bokser som representerer forskjellige reaksjoner til situasjonen. Du er nødt til å velge hvilken vei du ønsker å gå!

Hver valg har også en belønning som du får etter hvert som du fullfører oppdraget. Hvilken type oppdrag det er kan du lett se under "beslutningsknappen". Dersom du holder musepekeren over beslutningsknappen vil du få beskjed om hva slags oppdrag du er nødt til å gjøre dersom du velger den veien. Holder du musepekeren over ikonet derimot vil du få se slags belønning du vil få. Ønsker du å bytte oppdraget mot noe annet, kan du klikke på "roter" knappen oppe til venstre - det vil riktignok koste deg 50 gullmynter.

De forskjellige valgene

Du er nødt til å bestemme deg for hvilken vei du ønsker å gå, et typisk valg er 'aggressiv' (f.eks "Jakt ned spionene") og en kan være fredfull (f.eks "Spar livene til soldatene"). Hvilken vei du ønsker å ta er opp til deg. Du er nødt til å bestemme hvilken hersker du ønsker å være!

Hvert valg du tar gir deg forskjellige oppdrag og forskjellige belønninger... f.eks...


Valg Eksempel
"Aggressiv" Tvungen.png
"Fredfull" Peaceful.png

Så de forskjellige valgene du tar gir deg forskjellige bonuser. Du bestemmer hvilken vei du ønsker å ta, på samme måte som de gamle herskerne før i tiden måtte gjøre.

Aksepterte oppdrag

Dersom du tar et valg, vil muligheten til å rotere og det andre valget for dette oppdraget ikke lengre være tilgjengelig da oppdraget har blitt akseptert.


Godtatt.png


  • Et akseptert øyoppdrag vil vises på høyresiden av ditt grensesnitt sånn at du alltid er informert om aksepterte oppdrag.
  • Du kan maks ha 4 aktive øyoppdrag samtidig.
  • Så snart et oppdrag har blitt akseptert, kan du enten prøve å fullføre det eller vente til det automatisk forsvinner.
  • Øyoppdrag vil automatisk forsvinne etter 24 timer dersom du ikke fortsetter å jobbe med fremgangen. I tilfelle du har sendt tropper en plass, vil de returnere.

Fullførelse av oppdrag

For å kunne samhandle med øyoppdragene klikker du ganske enkelt bare på "utfordringsknappen" for å få tilgang til et popup-vindu:


Oppdrag3.png


Denne menyen vil variere ut ifra hva slags type oppdrag du har. Så snart alle krav har blitt fullført og fremgangsbaren når 100%, vil oppdraget bli fullført og du trenger ikke være redd for at det øyoppdraget forsvinner automatisk. Du kan hente ut belønningen din når du enn måtte ønske! Du kan velge å direkte bruke belønningen din på den nåværende byen, eller du kan lagre det i ditt inventar.

Nivå på belønningene

Mange effekter har et nummer som viser hvilket nivå det er på. Nivået påvirker som regel varigheten eller kvaliteten på belønningen. Nivået på belønningen er avhengig av hvilken vanskelighetsgrad øyoppdraget har, og det blir tatt ut ifra gjennomsnittsstørrelsen på dine byer som oppdraget er på.


Gjennomsnittsstørrelse Oppdragsnivå
Under 301 1
301-600 2
601-1000 3
1001-2000 4
2001-3500 5
3501-6000 6
6001-9000 7
9001-13000 8
Mer enn 13000 9


Merk: Vær oppmerksom på at noen belønninger ikke har et nivå pga at kraften allerede har tatt utgangspunkt i byen den blir brukt på. Produksjon av tømmer f.eks som økes som en % vil være drastisk forbedret dersom du har et hogstfelt på nivå 30 og ikke på nivå 1.